christina-nelson-photography_seychelles-mahe-title

Langstrakte hvite sandstrender, slanke palmetrær som svaier i vinden, kokosnøtter og turkisblått vann – det klasiske, tropiske postkortet har alltid vært en barndomsdrøm. Når jeg var yngre sa jeg at jeg ville gifte meg på en strand på en stillehavsøy, i en string-bikini(!) hehe. Nå ble det vel ikke akkurat sånn bryllupet mitt var, men bryllupsreise til en tropisk øygruppe fikk jeg! 2 uker på Seychelles øyene var virkelig en drøm gått i oppfyllelse!

Nå har det gått nøyatig to år siden denne turen. Jeg skrev litt hver dag for å huske hvor utrolig det var å endelig være på denne vakre øygruppen og tok bilder med 5 ulike kameraer! Så nå følte jeg at det var på tide å samle sammen all dokumentasjon av reisen i flere poster her. Eventyret startet på øya Mahe, dette er den største av øyene og her finner du også hovedstaden Victoria. Her skulle vi være den første uken, før turen bar videre til den nest-største øya som heter Praslin. Vi ble hentet av taxibussen som skulle ta oss med til hotellet og idet vi fant plassene våre så merket jeg at kroppen automatisk fylles med en spenningsfølelse som sprer seg i hele kroppen, forventninger, glede, adrenalin og lykkerus på en gang! Jeg merker at hodet jobber på spreng idet jeg ankommer et nytt sted, så mye nytt å få med seg og fotografere!

Her lander vi i paradis
Her lander vi i paradis
Christina Nelson photography_Seychelles 2014-4
Utsikten fra hotellrommet
Et glimt av stranden fra taxien
Et glimt av stranden fra taxien

christina-nelson-photography_seychelles-2014-4

Fornøyd mann

Vi bodde Sunset Beach hotel, et lite og veldig romantisk boutique hotell, rett ved vannkanten. Idet vi gikk inn i lobbyen, fikk vi hver vår paraplydrink i hånden og kunne nyte utsikten over den private stranden nedenfor hotellet. Fordelen med å være på bryllupsreise, er at du får et ekstra stort rom, blomsterpynt på sengen og masse champagne! Utsikten fra balkongen vår var helt nydelig. Jeg var selsagt overlykkelig over all den tropiske vegetasjon som dekket fjellsidene og palmetrærne som vokste langs strandlinjen. En av grunnene til at vi ville reise hit var kombinasjonen av strandliv og turmulighetene i de bratte åssidene. Seychellesene har nemlig uttallelige hvite strender, men også mange naturreservater og dermed muligheten for at vi kunne dra på jungelekspedisjoner.

Sunset Beach Hotel
Sunset Beach Hotel
Stranden for oss selv
Privatstranden vår

Det første vi gjorde var selfølgelig å løpe ned til stranden. Sunset Beach levde virkelig opp til navnet sitt idet solen begynte å gå ned og hele stranden badet i en vakker gyllen glød. Ut av det blå (bokstavelig talt) kom det en kokosnøtt seilende mot oss, skylt opp mot land av bølgene. Jeg fanget den i hendene og vi kastet den frem og tilbake til hverandre. Gjett om jeg var overlykkelig over å endelig ha ankommet mitt tropiske lille paradis.

seychelles2

Coconut boy
Coconut boy

IMG_6370

Når jeg er et nytt sted, så vil jeg få med meg mest mulig. Mannen liker å slappe av på solsengen med en øl og bok, men jeg blir fort veldig rastløs og klarer ikke sitte stille lenge av gangen. Jeg får utløp for all denne energien ved å komme meg ut i vannet. Det krystallklare vannet på Sunset Beach, lokket meg til seg med en gang. Jeg fikk låne snorkleutstyr på hotellet og så bar det rett ut for å se hvilken verden som lå gjemt under vannflaten. Vannet var så varmt og behagelig og med en gang du dukker under og begynner å se deg rundt, så får du øye på alle disse fargerike fiskene. Det skal være over 1000 fiskearter som lever i havet rundt øygruppen. Fiskene utenfor Sunset Beach er nok vant til å bli matet her. Gjestene kan kaste ut brødbiter ut i vannet fra restauranten og det er et yrende fiskeliv i vannet rett utenfor. Det var rart å svømme midt i denne fiskestimen, så mange ulike fisketyper, farger og fasonger som omringer deg. Hver gang jeg snudde meg rundt for se bak meg, så jeg rett inn i øynene på en hel gjeng med stripete fisker som stirret tilbake på meg.

Nye venner under vann
Nye venner under vann
Christina Nelson photography_Seychelles 2014-26
Silhouette island kan skimtes i det fjerne, fra Sunset Beach. En av de lokale fortalte meg at denne øya, betraktes som hjertet til Seychelle øygruppen

DCIM100GOPRO

Jeg kan med sikkerhet si at mestparten av tiden min på disse vakre øyene ble tilbrakt i havet og en god del under vannflaten også. Å snorkle ble raskt en av yndlingsaktivitene. Det var helt surrealistisk å dykke under i dette tyrkise vannet og oppdage en hel ny verden. Alle disse nysgjerrige fiskene, korallrev og mystiske planter som befant seg på havbunnen var hypnotiserende og jeg hadde sjeldent lyst å komme meg opp av vannet igjen!

DCIM100GOPRO

Det var også i vannet at jeg fikk mitt første møtet med de lokale og fikk meg en ny venn. Jeg hadde akkurat hatt en svømmetur og lå og slappet av i vannkanten, da et hode med verdens kuleste hår steg opp over vannflaten, med to blekksprut i hånden. Dette var Kenneth, han bodde like ved Sunset Beach og tilbrakte mestparten av tiden sin her på stranden. Født og oppvokst på Seychellesene og har kun reist bort fra øygruppen en gang iløpet av livet. Gjennom han fikk jeg et innblikk i den avslappende livstilen de lokale har her på Seychellesene, itillegg tok han meg med på flere snorkleturer, på blekksprutjakt, lærte meg hvordan åpne kokosnøtter og viste meg mange unike planter og frukt som kun vokser her på øya.

Ny venn
Kenneth

DCIM100GOPRO

Stingray
Stingray
Puzzle fruit, denne frukten vokste på trærne ved stranden og ligner litt på epler. Når du åpner de, faller det ut masse små biter, som du kan sette sammen til en rund frukt igjen. Kenneth fortalte at denne frukten vokste kun her på Seychellesene.
Puzzle fruit, denne frukten vokste på trærne ved stranden og ligner litt på epler. Når du åpner de, faller det ut masse små biter som du kan sette sammen til en rund frukt igjen. Kenneth fortalte at denne frukten vokser kun her på Seychellesene.
Island boy
Island boy
Fersk kokosnøtt rett fra treet
Fersk kokosnøtt rett fra treet

Leter etter blekksprut

DCIM100GOPRO
Leter etter blekksprut
Bungalowen vår sett fra vannet
Bungalowen vår sett fra vannet

DCIM100GOPRO

Det som gjorde sterkest inntrykk på meg på denne turen og som jeg alltid gjenforteller til de som spør om reisen, var hvordan de lokale verdsatte livet og omgivelsene sine.

De virket så lykkelige og bekymringsløse, ihvertfall iforhold til livet her hjemme, hvor så mange kun ser ned i mobiltelefonen og hvor jobb, penger og materielle goder spiller en så sentral rolle i livene våre. Stressnivået her nede var nok veldig lavt, og det så ut som de brukte mye tid på å være sammen med familie og venner. Selv om mange lever under mye enklere kår enn det vi gjør i den vestlige verden, uten fast jobb, de må dele hus med storfamilie og ikke har den nyeste iPhone osv, så virket det som de var fornøyde og brukte tiden på å være ute i disse vakre omgivelsene og nøt dagene med de som betyr mest. Det får deg til å tenke på hva det er man selv bruker mestparten av dagene på. Så jeg var veldig bestemt på å virkelig nyte hvert eneste sekund på dette magiske stedet og sette pris på hvor heldig jeg er som kunne ta del i denne avslappende livsstilen for noen uker.

Polaroid
Polaroid minner

One thought on “DRØMMER BLIR TIL VIRKELIGHET: SEYCHELLES”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.