christina-nelson-photography_seychelles-2014-20

Vårt første forsøk på en hikingtur ble brått avbrutt, da mannen vrikket ankelen idet vi gikk av bussen. De lokale flokket seg rundt oss for å hjelpe når de så at han var skadet og tilbød oss oljer som han kunne smøre på foten for å senke hevelsen, noen ville kjøre oss bort til legen og til og med politiet kom for å høre om alt gikk bra. Så her er det ikke mangel på omtenksomhet eller hjelp om du behøver det!

Vi hinket etterhvert ned mot en strand så han kunne få hvile foten, solen begynte samtidig å titte frem bak skyene. Nok en gang blir man bare helt bergtatt av utsikten og hvor vakre strendene her er. Kilometervis med hvit sand strakte seg langs det klare vannet og vi fant to solsenger hvor vi kunne ligge og bare nyte de praktfulle omgivelsene vi bokstavelig talt snublet over. Så hell i uhellet gjorde at vi oppdaget en av de vakreste strendene i verden – Beau Vallon beach.

christina-nelson-photography_seychelles-2014-23

Like bortenfor i gaten, var det en brannhydrant som det hadde gått lekk på og vannspruten sto rett til værs. Midt i gaten og i alt vannet, var det noen som drev og spilte inn en musikkvideo! Så med tropiske rytmer i bakgrunnen og en av de vakreste strendene som lekeplass for dagen konkluderte vi med at dette måtte være den beste kuren for en hoven ankel. Vi tilbrakte resten av dagen her, bestilte mat på stranden fra en av de store hotellene som ligger like ved, badet i dette perfekte klare vannet og drakk drinker i solsteken.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Pizza restaurant på stranden
Pizzarestaurant på stranden

Det tok noen dager før vi var klare for jungeltur igjen, men denne gangen skulle ikke noe hindre oss. Vi hadde fått tips om å dra til en bukt som heter Anse Major. Vi ville teste ut kollektivtransporten her på øya og det var kun to korte bussturer fra Sunset Beach Hotel  bort til der hvor turstien startet. Når det kommer til busstider, så følger de ingen rutetabell, her kommer bussen når den kommer og du må egentlig bare sitte tålmodig og vente på holdeplassen. Du kan være heldig og bli tilbudt skyss fra noen lokale som kjører forbi, vi valgte å stå over da vi så at føreren satt og drakk øl og var veldig ivrig på    å overtale oss til å heller bli med på en båttur som en kompis av han arrangerte.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

seychelles4

På vei mot Anse Major

DCIM100GOPRO

seychelles5

Stien opp til Anse Major går gjennom et lite boligstrøk hvor det er flest lokale som holder  til. Alltid veldig spennende å få et innblikk i hvordan det er bo her. Jeg er alltid så nysgjerrig på hvordan det ser ut hjemme hos folk og prøver å få et glimt inn en dør eller et vindu. Grunnet mye regn var det ganske gjørmete og glatt på diverse partier, men det virker som om turstiene her er utarbeidet for turisme og turgåere. Noe vi synes var litt skuffende, siden vi hadde håpet på litt villere jungelterreng og mer utfordrende klatrepartier. Så dette er helt klart en veldig grei og enkel tur som de fleste kan begi seg ut på.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Jurassic Park jungel
Jurassic Park jungel

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Du føler virkelig at du er i Jurassic Park omgivelser, med de bratte åssidene dekket i tropiske vekster, trær og busker som er dekket med skarpe pigger og man er nødt til å dukke unna noen store spindelvev iblant. Det skal visstnok ikke være noen farlige dyr eller giftige innsekter på Seychellesene. Men store edderkopper har de! Heldigvis trives disse best ute i naturen og holder seg høyt oppe i trærne eller vevet inn mellom tett buskas. Jeg har skikkelig edderkoppfobi så jeg tok ikke engang bilder av de, men det var fascinerende å betrakte de fra litt avstand. De var så digre med lange tynne og spisse ben. En taxi sjåfør viste meg bilder av de på telefonen sin og når jeg spurte om de var farlige og kunne bite, så svarte han: “Spider?! I play with spider!” Så jeg regnet med at vi ikke hadde noe å frykte, men holdt meg likevel godt unna de.

Den bortgjemte stranden
Den bortgjemte stranden
Anse Major
Anse Major

Anse Major er en tilbaketrukket og bortgjemt liten bukt med to små sandstrender. På den ene stranden var det en hel storfamilie med lokale på tur, som grillet og lekte. Neste strand var mer isolert og det kunne ikke vært et mer perfekt øyeblikk for et nakenbad! Mellom strendene hadde det dannet seg en perfekt liten kulp med ferskvann og jeg rakk en liten avkjølende dukkert før himmelen åpnet seg på nytt og det begynte å pøse ned idet vi skulle begi oss på hjemturen.

Skinnydipping
Skinnydipping

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Hjemturen bar på en liten overraskelse, vi gikk forbi et hus, hvor det var skiltet at man kunne se de berømte flaggermusene – fruitbats, som det finnes så mange av her på øya.

Det satt en mann ved inngangspartiet til huset og i hagen hang det en stor flaggermus fra en trebjelke. Nå er jeg ganske skeptisk til ville dyr i fangenskap, men denne hadde en liten innhegning, som den kunne fritt gå inn og ut av og eieren fortalte at den hadde bodd i hagen her i 10 år og kom og gikk som den ville. Jeg har alltid vært fascinert av flaggermus og var veldig spent på å endelig få møte en på nært hold. Jeg satte med ved  siden av den og den kom sakte krypende mot meg, ytterst på disse lange vingene, har den en spiss klo som den hektet fast i Nike trøyen min og begynte å slikke meg på armen. Vet ikke helt hva som gikk av meg, men når jeg så den myke, fløffy, brune pelsmagen til denne skjønne skapningen, så skjøt hånden min frem for å kose på den. Dette mislikte den tydeligvis for den kløp meg i armen for å si ifra at jeg skulle holde meg unna! Du kan tro jeg skvatt! Men ingen skade skjedd på hverken meg eller søte Batman flaggermus!

Batman attack!
Batman kiss and attack!

seychelles

One thought on “JUNGELTUR OG FLAGGERMUS KYSS”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.