DCIM100GOPRO

Vi fikk en veldig fin liten rutine etterhvert her på øya – kveldsbad i det grønne vannet hver ettermiddag, før vi dro ut for å spise middag. Det var virkelig magisk å svømme langs strandlinjen og som vanlig var vi helt alene. Vi vasset ut fra stranden utenfor hotellet og svømte rundt odden, forbi noen fantastiske villaer (ja jeg drømmer om å ha et feriehus her nå!) og gikk i land på en liten og øde strand. Jeg kommer aldri til å glemme den følelsen av å gå på disse hvite strendene og kan ikke stoppe å gjenta hvor ubeskrivelig myk sanden er.

På disse svømmeturen våre så møtte vi iblant på noen fiskere som var ute i vannet og satte ut nett. Jeg ble litt misunnelig på de som bor her året rundt. Det kom til å bli så vanskelig å dra herfra, spesielt når jeg visste at det som ventet oss hjemme i Norge, var kontorjobb og mørke høstdager. Men jeg var så takknemlig for alle opplevelsene vi hadde hatt her!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det begynner å nærme seg slutten på en ferie, synes jeg dagene bare går fortere og fortere. Jeg setter alltid av litt tid iløpet av dagen til å virkelig huske og lagre omgivelsene mine. Kjenne etter hvordan sanden føles under føttene, hvordan det salte vannet skyller over kroppen og den roen man får av å være her på Praslin. Øylivet og den avslappede livsstilen de lokale har, smitter fort over på deg. Jeg likte å ligge på ryggen i havet her, lukke øynene og bare lytte til bølgene som rullet innover på stranden. Det var disse øyeblikkene og disse følelsene jeg så gjerne ville ta med meg tilbake når det var tid for å dra hjem og ta fatt på hverdagslivet igjen. Sånn at jeg kunne spille de om igjen i hodet og drømme meg tilbake hit på tunge dager.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM101GOPRO

Vi fikk snorklet mye her på Praslin også, men jeg savnet det yrende fiskelivet vi hadde utenfor hotellet vårt på Mahe. Her måtte vi dra lenger ut på havet med båt for å få sett noen eksotiske undervannsskapninger. Jeg hadde så utrolig lyst til å svømme med skilpadder og på Praslin skal det være mange havskilpadder, men tiltross for å tilbringe så mange timer i vannet, fikk jeg aldri sett noen. Istedet møtte vi på noen enorme skilpadder på land og fikk matet dem med litt saftige plantevekster. Så det var jo litt trøst å finne der og forhåpentligvis får jeg muligheten en gang til å svømme med disse vakre dyrene ved en senere anledning. Det forblir ihvertfall på bucket listen min!

DCIM100GOPRO

Hvor er alle fiskene?

Å som jeg kommer til å savne de late dagene på stranden. Det er ikke ofte man har muligheten til å koble helt av iløpet av hverdagen. Det er derfor jeg er så glad i å reise, da tillater man seg å glemme alle dagligdagse bekymringer som man har hengende over seg. Man tar seg tid til å nyte omgivelsene sine og er generelt i bedre humør dagen lang! Du nyter hver eneste dag istedet for å bare kjempe seg gjennom uken for å komme frem til helgen, som går over altfor raskt.

christina-nelson-photography_seychelles-2014-131

christina-nelson-photography_seychelles-2014-158

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Vi hadde også noen regnværsdager på Praslin, men i likhet som på Mahe, så dro vi ut og danset i regnet og badet i det varme havet. Jeg kommer til å savne å ha havet rett utenfor dørstokken og ha hele stranden til disposisjon! Jeg fikk litt av en samling med  skjell mot slutten av oppholdet. Det er neste terapeutisk å gå rundt og lete etter fine skjell på strendene her. Mannen var nok litt oppgitt over at jeg alltid kom gående med hendene fulle og ba han frakte de tilbake til hotellet i shorts lommene

Danser i regnet
Danser i regnet

DCIM101GOPRO

Stranden er bare MIN
Stranden er bare MIN

Som alltid har jeg mine ritualer når det nærmer seg avreise. Og jeg måtte ta et ordentlig avskjed med den vakre stranden vår. Favoritt tidspunktet på dagen var når det nærmet seg skumring, vannet var alltid så rolig og det var da de store stingrayene dukket opp for å finne mat. Man kunne se de svarte finnene dems bryte vannflaten og det så mer ut som de fløy gjennom vannet enn svømte. Første gang vi fikk øye på de, trodde vi faktisk at det var en flokk med små haier som svømte rundt, men en av de som bodde her fortalte oss at det var stingray og at de var helt ufarlig, men lurt å likevel holde litt avstand når man var i vannet med de.
Jeg vinket hadet til flaggermusene som svevde mot de pastellfargede skyene og nøt en siste solnedgang fra balkongen vår.

christina-nelson-photography_seychelles-2014_featured-9

christina-nelson-photography_seychelles-2014_featured-6

christina-nelson-photography_seychelles-2014_featured-12

Så var det plutselig gått 2 uker og tid for å vende hjemover. Som nevnt så nektet jeg å måtte ta båten tilbake til Mahe og gjenoppleve en time med sjøsyke. Men et fint alternativ til båt, er å ta småfly tilbake til hovedflyplassen på Mahe. Flyene har kun plass til cirka 10 personer og jeg hadde til og med setet helt foran med fult innsyn til cockpiten og de to pilotene våre. Det var skikkelig gøy å være ombord et så lite fly og for en fin utsikt vi fikk over både Praslin idet vi lettet og til Mahe når vi landet. Turen tok kun 15 minutter og anbefales på det sterkeste.

Flyet vårt till Mahe

På tide å dra hjem

Jeg blir jo alltid veldig knyttet til mange av stedene jeg besøker og Seychellesene var selvsagt et reisemål som jeg falt veldig for. Det er alltid litt vemodig å måtte reise hjem igjen når man har vært på ferie, men denne gangen var det ekstra trist. Vanligvis så pleier jeg alltid å trøste meg selv med å si at jeg kommer tilbake igjen snart, men i dette tilfelle visste jeg at denne reisen var nokså uvanlig og at Seychellesene ikke er en destinasjon som man bare reiser til når man vil. En kostbar tur og lang reisetid gjør øygruppen til et unikt reisemål, men jeg håper likevel at jeg i fremtiden kan dra hit igjen. De to ukene gikk altfor fort og det er fortsatt mye jeg ikke rakk å se og oppleve her, men jeg fører det opp på bucket listen min og håper at disse drømmene kommer til å gå i oppfyllelse når jeg drar tilbake en gang i fremtiden:

Reise til Silhouette island

Sykle rundt på La Digue

Svømme med skilpadder

Dra på en av nattklubbene på Mahe eller Praslin

Dykke med hvalhai
DCIM100GOPRO

 

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.