@picsurfteam

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vår første strandferie med lillegutt!

Det er mye å tenke på når man skal reise utenlands for første gang som en liten familie på tre. Vi ønsket å reise til et sted med litt varme, men unngå en altfor lang flytur, og siden vi bestemte oss for å reise litt i siste liten, så vi måtte finne en hoppe-på-tur med ledige plasser. Målet for turen var å finne et avslappende, familievennlig sted, hvor minsten ville kunne ha det gøy og få badet masse siden han er så utrolig glad i vann.

Jeg er som kjent besatt av hvite strender (en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg reiste til øyparadiset Seychellene) Men denne gangen valgte vi å ikke reise like langt, det ble den spanske øya Fuertaventura, som er en del av Kanariøyene. Jeg så to bilder av strendene på Fuertaventura og det avgjorde saken. Øya er kjent for kilometer på kilometer med hvit sand.

Processed with VSCOcam with c1 preset

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-3

Fotografi er jo en veldig stor del av meg og det å ta bilder på nye steder er alltid like spennende. Jeg må alltid vurdere på forhånd om det stedet vi reiser til er «fotogent» og ser alltid for meg hvordan type bilder som kan være mulig å ta der. Sånn sett så virket Fuertaventura veldig lovende og jeg hadde allerede flere motiver planlagt i hodet. Dette turkise havet med sine store bølger og de plettfrie hvite strendene – det så ut som et tropisk paradis her!

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-53

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-54

Det mange familievennlige hotell å velge mellom på Fuertaventura. Vi valgte et hotell som var relativt avsidesliggende, rett på en fin hvit sandstrand og åpent hav som utsikt hvor man kunne skimte Afrika i det fjerne. Vi bodde i en av leilighetene som ligger rett bak hotellet, med utgang til en stor gressplen med palmetrær på rekke og rad som svaiet i vinden. Vi foretrekker å bo i leilighet nå som vi reiser med barn. Da har vi bedre plass enn i et hotellrom, lillegutt kan sove på eget rom og vi har et lite kjøkken, så vi kan varme opp mat og grøt til minsten når vi vil. Vi visste jo ikke hva som fantes der nede av barnemat og hvilket utvalg butikkene hadde, så vi fylte jo opp nesten en hel koffert med smoothies og babygrøt! Til andre foreldre som skal reise ned hit, så får man kjøpt barnemat på dagligvarebutikkene i nærheten av hotellene. De er nok vant til at øya er et populært reisemål for barnefamilier.

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-52

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-4

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-42

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-7

På motsatt side av hotellet var det ørken så langt øyet kan se med kameler som vandret på horisonten. Det var så fint å reise vekk fra kjølige vinterdager i Oslo til 18 grader og sol. Det første vi gjorde var å dra ned på stranden og gå barfot i sanden og kjenne på vannet. Dette er mitt lille ritual når jeg ankommer et nytt sted og markerer at nå er det ferie og at jeg skal nyte dette stedet til det fulle i dagene fremover. Jeg får alltid en helt unik ro i kroppen når jeg ser havet og er på en vakker strand. Og denne gangen skulle jeg tilbringe dagene med min lille chéri og gledet meg sånn til å se hva han ville finne på her på nede.

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-34

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-21

Processed with VSCOcam with m5 preset

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-2

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016

Det var en del vind under oppholdet her og det var heist rødt flagg på stranden nesten hver dag pga store bølger og sterk strøm. Så det ble ikke noe særlig bading i saltvannet med minstemann, men han fikk dyppet føttene i vannkanten et par ganger til hans store glede! De første dagene var vi mye på stranden, for vi elsker å være ved havet og leke i sanden. Vi hadde med et lite strandtelt som mini kunne oppholde seg i og som han også sov i når det var siestatid. Dette er utrolig praktisk for å beskytte mot sterk sol og vind og så slipper han å bli dekket i sand. Dette var første gang han fikk ta på og krabbe rundt i sand, og han var selvsagt også veldig nysgjerrig på hvordan det smakte!

DCIM105GOPRO

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-6

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-7

DCIM105GOPRO

DCIM105GOPRO

DCIM105GOPRO

DCIM105GOPRO Processed with VSCOcam with c1 preset

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-9

Det var skikkelig avslappende her og så gøy å se hvordan lillegutt slukte alt av nye inntrykk! Man kunne se at han koste seg og likte å være et helt nytt sted! Det blir selvsagt mye mindre tid til soling, knapt tid til å åpne en bok eller legge seg ned på en solseng. Livet blir jo ganske annerledes når man har fått barn og alt fokus er jo på han. Man har fått helt nye rutiner når det kommer til måltider, som tilpasses når han minste skal ha mat. Hotellet var all-inclusive, så det var buffet til frokost, lunch og middag – så mye du vil! Men man blir ganske fort lei av å få servert de samme rettene hver dag og når du har så mye mat å velge i, blir det nesten umulig å bestemme seg for hva man har lyst på og lesser på litt av alt på tallerkenen, uten at det blir noen særlig bra kombinasjon. Nærmeste by, lå noen kilometer unna, så vi hadde heller ingen alternative spisesteder. Det eneste som er praktisk med all-inclusive er at man slipper å tenke på hva maten koster og kan forsyne seg med hva man vil, når man vil. Desverre var ikke utvalget her helt på topp. Men vi dro ikke ned hit for en kulinarisk opplevelse, det viktigste var tross alt å nyte de vakre omgivelsene med babyen vår.Heldigvis var minsten veldig fornøyd med barnematen sin og all oppmerksomhet han fikk av de andre turistene.

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-75
Sjarmerte alle pensjonistene i matsalen

Processed with VSCOcam with c1 preset

Selv om man er på ferie, så får man ikke muligheten til å sove lenge om morgenen når man har med baby på tur. Fordelen med å ha en liten gutt som våkner opp smilende i 05 tiden og vil leke, er at vi dro ut på trilletur ned til stranden for å se på soloppgangen. Man får muligheten til å beundre naturen fra en ny side og nytt tidspunkt på døgnet, som man ellers ville gått glipp av. De langstakte og øde strendene som bader i et mykt lyserosa skjær, bølgene som slår innover og vannet som kryper oppover sanden, var absolutt verdt det. OG når den knallrøde solen stiger opp i horisonten og lyser opp hele vannflaten, så gjør det ingenting at skjønnhetssøvnen har blitt litt forkortet.

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-25

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-23

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-24

DCIM105GOPRO

Processed with VSCOcam with c1 preset

Det var likevel ikke helt sommer her nede. Vi hadde noen kjølige morgener med mye vind, men pakket oss inn og gikk langs vannkanten og beundret hvor spesielt vakker naturen er, selv om solen ikke skinner. Jeg liker hvordan havet blir vilt og fryktinngytende, himmelen og skyene endrer seg konstant og jeg synes at bildene blir alltid mye mer interessante i dramatisk vær!

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-4

DCIM105GOPRO

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-11

Heldigvis forsvant ofte disse gråværsskyene før lunch og vi kunne tilbringe resten av dagen ved bassengkanten, og leke mest mulig i vannet. Lillemann krabbet og plasket rundt i vannkanten og elsket å flyte rundt i baderingen.

DCIM105GOPRO

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-10

Processed with VSCOcam with f2 preset

DCIM105GOPRO Processed with VSCOcam with c1 preset

Selv om man er småbarnsforeldre, så får man litt tid for seg selv innimellom, spesielt når han minste skal ha en liten lur. Her benyttet vi ofte soveøktene hans til å trene og trillet vognen på stranden i den tunge sanden!

Strendene her var relativt folketomme og man kunne nyte den praktfulle utsikten i fred og ro. Som dere kanskje har skjønt er jeg veldig fascinert av havet og spesielt store bølger, finner jeg helt uimotsåelige og må som regel løpe rett ut i vannet. Her på Fuertaventura var det ingen unntak! Jeg klarte ikke å dy meg når vi var på en av trilleturene våre. Jeg så dette fantastiske turkise vannet foran meg og måtte bare kle av meg i full fart og løpe naken ut i bølgeskummet. Det er så befriende og noe av det beste jeg vet! Det har visst blitt en liten tradisjon dette med nakenbading når jeg er på strandferie!

Les om vårt første forsøk på surfing i neste post!!

One thought on “FØRSTE STRANDFERIE MED BABY”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.