Processed with VSCOcam with b5 preset

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-43

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-69

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg har alltid drømt om å lære å surfe etter at jeg så filmen Pointbreak med Patrick Swayze og Keanu Reeves i hovedrollene. Siden har jeg vært helt opphengt i surfere og surfekulturen. Her på Fuerteventura, lå det en surfeskole på stranden rett ved hotellet vårt. Den perfekte anledningen til å leve ut drømmen min ikke sant?

Fuerteventura er et surfe- og kiteparadis med all vinden og bølgene du får her nede.Men når man er på småbarnsforeldre på tur, så flyr dagene avsted og plutselig var det kun en dag igjen av ferien og vi hadde fortsatt ikke tatt i et eneste surfebrett.

Det var på en av våre trilleturer på stranden at vi så et bygg som lå helt alene midt i sanden. Vi slepte barnevognen med oss gjennom den tunge og varme sanden og oppdaget at dette var surfeskolen vi hadde lest om på forhånd. Jeg tok det som et tegn! Nå hadde jeg muligheten til å melde meg på kurs og leve ut surfefantasiene. Samtidig ble jeg litt usikker og nervøs, ville jeg klare å mestre kunsten å komme seg opp på brettet?

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-47

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-51

En annen bekymring var jo selvsagt hvordan skulle vi få til å dra på surfekurs med en   7 måneder gammel baby?

Men det skulle vise seg at dette var no problem! Gutta som drev surfeskolen anbefalte oss å melde oss på et 3 timers kurs de hadde. Mannen og jeg avtalte at vi fikk surfe på tur og bytte på hvem som var i vannet og hvem som var igjen på straden med mini. Denne ordningen hørtes grei ut for instruktørene også, som forsikret oss at det kun var en kort kjøretur bort til beachen vi skulle surfe på og at det bare var å ha med barnevogn og alt annet utstyr vi ønsket. Surfere er jo så laidback, love it!

Vi ble hentet av surfelæreren i en gammel og rusten Range Rover som var helt rå! Surfebrettene var festet på taket og barnevognen ble lempet inn bak. De andre deltakerne på kurset, var veldig fascinert av at vi hadde med en liten baby på tur og vi ble omdøpt til «the cool surfer partents». Hehe, lite visste de at dette var faktisk vår første surfetur!

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-58

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-74

collages15

Processed with VSCO with c1 preset

Etter å nok en gang ha slept barnevogn bortover sanden og denne gangen med surfebrett under armen itillegg(!), var vi fremme på den offisielle surfestranden for nybegynnere. Vi var klare for å slå leir og kaste oss ut i bølgene. Surfeinstruktøren hadde også med en fotograf som tok bilder av oss under kurset. Veldig fint å ha noen feriebilder hvor vi er avbildet sammen alle tre! Selv om bildene av oss ute i vannet med surfebrett beviser at vi nok kommer til å ha behov for flere kurs!

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-17

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-63
Noen som trives i modellrollen
christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-83
Photo @picsurfteam
christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-18
Photo @picsurfteam

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-68

Etter litt lett oppvarming og innføring og tips fra instruktøren tuslet jeg ned mot vannet med surfebrettet under armen. Jeg var så nervøs for hvordan dette skulle gå og redd for å ikke få det til i det hele tatt eller få surfebrettet slengt rett i ansiktet av en bølge.

Men fra det øyeblikekt jeg gikk ut i bølgene med brettet mitt, visste jeg at jeg var i mitt rette element! Jeg ble virkelig hekta fra første stund! Selv om det var ekstremt tungt å padle mot strømmen for å komme seg ut til de store bølgene, var det så utrolig befriende å være ute i det ville havet. Og man føler seg veldig kul med surfebrettet under armen, tiltross for at jeg hadde ingen anelse for hvordan jeg skulle klare å stå oppå det. Det mest utfordrende synes jeg var å “lese bølgene” og time riktig iforhold til når man skulle snu brettet og prøve å ri på bølgen. Men for en belønning når man endelig klarte å komme seg på brettet og ri på bølgen! Skikkelig adrenalin kick! Og når man endelig klarte å få en bølge etter 20 mislykkede forsøk, er mestringsfølelsen så stor! Man jubler jo idet man surfer innover mot land!

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-71

Photo @picsurfteam
Photo @picsurfteam

collages14

Lille baby koste seg også veldig på surfetur og fikk prøve å balansere litt på brettet. Har som mål å få han til å bli en liten mini “Kelly Slater” i nærmeste fremtid! Mestparten av tiden sov han faktisk i strandteltet sitt, den perfekte lille strandbomsen vår!

Photo @picsurfteam
Photo @picsurfteam

collages16

Vi var helt surfefrelst etter denne dagen Begge synes det var skikkelig synd at vi skulle reise dagen etter. Vi hadde så lyst til å surfe mer! For det holder virkelig ikke med noen få timer i vannet. Jeg hadde det utrolig gøy, men klarte jo såvidt å slenge meg opp på brettet mot slutten av timen! Her trengs det dager og dager på rad med øving ute i vannet for i det hele tatt kunne kalle seg en nybegynner. Jeg skjønner nå hvorfor alle sier at surfing er en krevende og utfordrende sport! Det er jo så mye å lære, alt fra balanse og teknikk til bare det å forstå havet og bølgene. Man må lære seg havets språk! Bare på dette korte kurset lærte jeg flere ord og uttrykk som ripcurl, whitewater og swell – som jeg aldri har virkelig forstått betydningen av før jeg opplevde det ute i vannet.

fuertaventura
Photo @picsurfteam

En ting er sikkert – nå fremover skal vi prøve å tilrettelegge for surfing på alle ferier fremover! Det er jo en drøm å reise som småbarnfamilie med denne gullgutten vår og jeg gleder meg til alt annet han skal være med på å oppleve på fremtidige turer.

christina-nelson-photography_fuertaventura-surf-2016-22

collages17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.