Planen var å henge i en tynn stålvaier 1000 meter over havet, mens jeg klamret meg fast til fjellveggen. Desverre ble ikke denne drømmen oppfylt. Jeg fikk nøye meg med å bestige den bratte dalsiden i Loen i en svevende glasskuppel.

Vi var så heldig å bli invitert til Stryn av et vennepar som skulle gifte seg her. Siden ingen av oss hadde reist i de fjelltraktene før, bestemte vi oss for å gjøre en liten tur ut av det og se mer av dette vakre landet vårt. Nasjonalromantikeren i meg hadde store forventninger til Stryn!

En av planene vi la før turen var å utfordre oss selv og gå den berømte Via Ferrataen Loen. Det viste seg at vi ikke var de eneste som hadde tenkt å begi seg ut på denne strabasisøse klatreturen opp mot toppen av Hoven, 1011 meter over havet. Det er begrenset med utstyr og plasser på turen, så desverre fikk vi ikke bli med denne gang.

Heldigvis finnes det et spennende alternativ til hikingturen. Et av verdens bratteste gondolbaner åpnet nemlig opp i mai 2017. Loen Skylift tar deg til toppen av Hoven på på cirka 5 min. I løpet av den jevne stigning langs fjellveggen, rekker du å beundre utsikten over den speilblanke fjorden og på det bratteste dingler gondolen 173 meter over havet! Vel fremme på toppen har du en fenomenal utsikt over Lodalen, Oldedalen, du ser rett ned til Loen, Skåla og i det fjerne kan du skimte den snøkledde fjellheimen mot Jostedalsbreen.

Loen Skylift koster 500 kr per person, en relativt stiv pris for kun 10 minutter, men til gjengjeld kan du gjøre mer ut av turen og sette av noen timer til å gå videre oppover i fjellet og få en flott gåtur blant disse mektige fjelltoppene. Hoven Restaurant er plassert helt på kanten av stupet, her kan du nyte lokale råvarer og panoramautsikten.

Vi hadde derimot ikke tiden med oss heller denne gang siden vi skulle rekke et bryllup om et par timer. Så vi nøyde oss med å beundre utsikten, følge etter en liten saueflokk oppover fjellstiene og stirre storøyd på noen basehoppere som kastet seg rett ut fra fjellkanten og svevde ned i de dype grønne dalene. Du kan se mer fra gondolturen og den flotte naturen på Hoven i videoen fra hele turen vår i Stryn her.

Loen Skylift er uten tvil en unik attraksjon og et perfekt alternativ for de med høydeskrekk som ikke tør å begi seg ut på den berømte Via Ferrataen. Jeg håper at jeg snart kan komme tilbake og få muligheten til å utfordre meg selv og gå denne spektakulære løypen og skue ned i de dype dalene og kanskje jeg til og med en dag får muligheten til å teste ut paragliding og sveve over vakre Nordfjord og de majestetiske fjellene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.