Hvem drømmer vel ikke om å reise langt vekk til et tropisk paradis, tilbringe late dager på stranden og koble helt av fra hverdagen?

Ja du kan reise til eksotiske destinasjoner med barn! Selv om man er en småbarnsfamilie, betyr ikke det at alle ferier kun skal tilbringes på Kanariøyene. Mange kvier seg for lange flyturer med barn, hetebølger og fremmede sykdommer. Legg alle bekymringer til side, det er enklere enn man tror å komme seg avgårde på drømmeferien!

Nylig reiste vi på en relativt spontan ferie til Mauritius. En øy langt ute i det Indiske hav, øst for Madagaskar.


HVORFOR MAURITIUS?

“Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius”      Mark Twain

De fleste som kjenner meg, vet at jeg elsker å være på øyer og da spesielt øyer med unik natur og kultur. Mauritius var for oss et relativt ukjent reisemål, noe som gjorde det til en veldig spennende destinasjon. Et annet pluss er at de snakker fransk der. Mauritius var tidligere en fransk koloni, før den ble overtatt av Britene i 1810. Selv etter at de ble uavhengige i 1968, er fransk fortsatt et av de språkene som snakkes mest der nede. Vi var selvsagt også opptatt av at det er trygt der, og vi gjorde litt research i forkant med tanke på sykdommer og vaksiner. Før reisen må du ta hepatitt-A og B vaksine. Vi fant ut at det er faktisk et av de få eksotiske reisemålene i verden som er zika-fri. Etter en lang, mørk og kald vinter i Norge, var selvfølgelig et av hovedprioritetene våre å reise til et sted hvor vi var garantert sol og varme! Klimaet er nemlig varmt og behagelig året rundt på Mauritius, av og til kommer det korte tropiske regnskurer som frisker opp og sørger for at øya alltid er frodig og grønn. Et siste lite pluss er at tidsforskjellen kun er på 2 timer, så ingen jetlag!


HVORDAN BESTILLE REISE TIL MAURITIUS?

Vi booket fly og hotell gjennom Ving. Med Ving kan du reise med rutefly til Mauritius året rundt og selv bestemme avreisedato og hvor lenge du vil være borte. De har flere hotell du kan velge mellom spredt over øya. 2 dager går med på bare det å reise, så jeg vil anbefale å booke en tur på minst 12 dager, for å få det meste ut av dette lille paradiset.


HVORDAN KOMME SEG DIT?

Vær forberedt på en lang flyreise. Flytiden var på cirka 15 timer+ fra Oslo. Vi hadde en mellomlanding i Dubai, hvor vi ventet i 4 timer på flyplassen, før vi tok flyet derfra ned til Mauritius. Store deler av flyturen var på natten så minstemann kunne sove. Heldigvis gikk dette over all forventning. Lille N er over 2 år og har nå eget sete, dermed var det veldig behagelig for han å legge seg ned for å sove. Vi fløy med Emirates, som så mange hadde skrytt av på forhånd. Vi ble derimot veldig skuffet, jeg synes servicen var helt elendig og flysetene var heller ikke noe imponerende. Håper vi slipper å reise med de i fremtiden.

Vi hadde en sjåfør som ventet på oss på flyplassen og som kjørte oss bort til hotellet. Bilturen tok rundt en time, tvers over øya, langs store åker med sukkerplantasjer. Disse sukkerrørene er den viktigste ressursen her på Mauritius, etter turisme selvsagt. Sjåføren fortalte oss mye om landets historie, om sin egen familie og om hvilke steder vi burde besøket i løpet av oppholdet for å oppleve den spennende kreolske kulturen. Alltid prøv å få noen tips fra lokalbefolkningen!


NÅR BØR DU REISE HIT?

På Mauritius er sommeren fra november til april, og det er da det er varmest med cirka 30 grader på dagtid. Luftfuktigheten er høy på denne tiden og det kan være flere regndager enn på vinteren. Vinteren er fra mai til oktober, temperaturen er rundt 25 grader og det er flere soldager. Temperaturen i vannet forblir det samme året rundt 23-27 grader.

Vi reiste ned i februar, fordi vi hadde et stort behov for å komme oss vekk fra vintermørket og kulden. Vi hadde mange fantastiske soldager, med rundt 30 grader hver eneste dag. Kan ikke beskrive hvor utrolig deilig det var å aldri fryse der nede! Det beste er at varmen holder seg på kvelden også. Så herlig å kunne bare gå i tynn sommerkjole til middag. Vi var var takknemlige for å få noen dager med overskyet vær også, hvis ikke hadde huden vår blitt helstekt i den sterke solen. Vi brukte faktor 50 hver eneste dag, på hele gjengen. Anbefaler at man bruker UV drakt for barna.

Kun to uker før vi skulle reise ned hit, var det meldt at en kraftig syklon var på vei mot øya og mest sannsynlig kom til å sveipe over hele Mauritus med stor kraft. Øya har tidligere blitt truffet av syklon som har ført med seg massive ødeleggelser. Heldigvis gikk det bra denne gangen og paradisøya slapp unna med mindre alvorlige skader etter ekstremværet.


HVOR BODDE VI?

Vi tilbragte hele oppholdet på Le Canonnier som tilhører Beachcomber hotellkjeden. Denne resorten ligger på nordsiden av Mauritius, en kort kjøretur fra hovedstaden Grand Baie. Området er nesten omringet av havet på alle kanter og har en nydelig strandlinje og panoramautsikt.

Dette er et populært familiehotell med badebasseng, restauranter, treningsstudio og spa-avdeling og egen strand. Hotellet er omringet av vakker og eksotisk natur og en stor hage hvor du finner tropiske blomster og dyrearter. Det siste er jo spesielt gøy når man har barn eller en en dyreelsker som meg. Vi hadde et stort tre rett utenfor rommet vårt og der svirret flaggermusene over hodene våre fra tidlig ettermiddag på jakt etter de søte fruktene som hang på greinene. I tillegg var det flere tropiske og fargerike fuglearter å beundre og spesielt populære var hermittkrepsene som krabbet ut på kvelden med flotte, spiralformede skjell på ryggen.

Vi var veldig heldig med hotellrommet vårt. Rommet lå på bakkeplan og rett på stranden. Vi åpnet dørene til terrassen og taa-daa: glitrende hav og svaiende palmer; perfekt postkort-utsikt hver eneste dag. Her hadde vi en vakker og svært barnevennlig strand rett utenfør døren. Det var en langgrunn strand med myk og fin sand, så du kan spasere ut i det klare vannet. Mauritius er kjent for å være omgitt av et beskyttende rev, så det skal være svært trygt å snorkle og utforske korallrevet som gjemmer underlige og spennende fisker og er du heldig får du også et glimt av havskilpaddene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.