Hei,

Jeg heter Christina og dette er min reisedagbok.

IMG_1466
Jeg er en fransk/norsk fotograf som bor i Oslo.

Den siste tiden har jeg hatt et umettelig behov for å reise og komme meg vekk fra hverdagslivet for å oppleve nye steder. Jeg  elsker å ta bilder og dokumentere omgivelsene mine når jeg er på tur, derfor vokste ideen frem om å samle alle opplevelser og minner fra reisene mine i en dagbok – The Getaway Diaries, et sted hvor man kan drømme seg vekk og få inspirasjon til nye reiser. Jeg har en sønn som er 2 år og føler at jeg har reist enda mer etter at jeg fikk han. Selv om man er småbarnsforeldre, så er det ingen hindring i å reise og oppleve verden med barn, det krever bare litt mer planlegging.

Det beste jeg vet når jeg reiser er:

Å bo på en øy

Jeg har en forkjærlighet for å bo på øyer, øylivet er noe helt unikt og gjør at jeg virkelig føler meg langt borte fra hverdagen og alle forpliktelser.

Øde strender og palmer

Høres kanskje litt klisjé ut, men hvite og øde sandstrender har alltid vært noe jeg elsket siden jeg var barn. Jeg blir så glad når jeg er ved sjøen og må hoppe ut i bølgene uansett temperatur, så snart jeg er ved vannkanten.

Praslin, Seychelles

Den første morgenen når man våkner opp et nytt sted

Jeg liker så godt den følelsen man får i kroppen den aller første morgenen man våkner opp et nytt og ukjent sted sted, full av forventninger, og er alltid like spent på å se utsikten fra hotellvinduet.

Å tilbringe tid med de lokale

Om jeg ikke kan språket dit jeg skal reise, så prøver jeg alltid å lære meg noen setninger før jeg reiser. Eller så prøver jeg alltid å få de lokale til å lære meg noen ord og uttrykk. Det som er så unikt med å bli kjent med de fastboende, er at man får et innblikk i hvordan det ville vært å bo der, noe jeg alltid er veldig nysgjerrig på. Og man får også tips om steder man bør besøke, hvor de beste restaurantene er og jeg føler meg mye mindre som en typisk “turist”. Jeg prøver som regel å unngå å reise til steder man vet at det er mye turister eller dra utenom sesong. Det er da jeg føler at jeg får de mest genuine opplevelsene på turen.

Natur og utsiktspunkter

Jeg liker å holde meg aktiv når jeg er på ferie og den beste måten å gjøre et på er å dra på hiking turer. Jeg prøver alltid å finne steder med gode turmuligheter, så man får både kommet seg ut i naturen og trent litt samtidig. Det er alltid et stort pluss om man kan bestige noen fjelltopper der eller komme seg litt opp i høyden! For en fantastisk følelse det er å være sliten i kroppen etter en lang gåtur og tilslutt bli belønnet med panoramautsikt over stedet du besøker.

Surfing

Etter at jeg prøvde å surfe for første gang på Fuertaventura, var jeg hekta! Jeg har alltid vært fascinert av surfing og livsstilen som følger med. Så når jeg skal ut og reise, så prøver jeg alltid å undersøke om det finnes surfemuligheter der.

om christina nelson